کمردرد را می توان به عنوان شایع ترین بیماری سیستم اسکلتی بدن معرفی کرد که اغلب افراد در دوره ای از زندگی خود آن را تجربه کرده اند.
دلایل و عوامل مختلفی در بروز کمردرد نقش دارند و منشا کمردرد از یک مشکل کوچک تا یک اختلال جدی متفاوت است.
این عارضه می تواند بطور خفیف و مزمن وجود داشته باشد و یا بطور شدید و ناگهانی بروز کند ، همچنین ممکن است سبب بروز اختلال جدی در زندگی فرد شود، بطوری که فرد مبتلا قادر به انجام کارهای عادی خود نیز نباشد.
درمان کمردرد نیز با توجه به عامل ایجاد کننده آن متفاوت است و در اغلب مبتلایان با روش های غیر جراحی همچون ورزش و فیزیوتراپی بهبود می یابند.
پزشک متخصص برای تشخیص علت ایجاد کننده درد علاوه بر شرح حال بیماری و معاینه فیزیکی بیمار از روش هایی همچون سی تی اسکن ، ام آر آی و تصاویر رادیوگرافی استفاده می کند و بر اساس عامل زمینه ای بهترین درمان کمردرد را توصیه می کند.
آسیب دیدگی کمر در اثر وارد شدن ضربه در طی حوادث ناگهانی و یا حین انجام ورزش یکی از دلایل شایع بروز کمردرد است.
شکستگی مهره ها یکی از مهم ترین و جدی ترین آسیب هایی است که ممکن است در اثر وارد شدن ضربات شدید به ستون فقرات رخ دهد.
آرتروز کمر و ستون فقرات نوعی بیماری پیشرونده و التهابی ستون فقرات است که با بروز درد ، التهاب و محدودیت حرکتی در ناحیه آسیب دیده همراه است.
این آرتروز نیز مانند آرتروز سایر مفاصل بدن اغلب در افراد سالمند و در افرادی که اضافه وزن دارند رخ می دهد.
وضعیت نامناسب بدن حین نشستن ، خوابیدن و راه رفتن یکی از دلایل شایع بروز کمردرد است که می تواند در هر سنی سبب بروز درد و ناراحتی در کمر شود.
خم شدن مکرر به جلو نیز یکی از عواملی است که فشار زیادی به ستون مهره ها وارد کرده و می تواند منجر به آسیب دیدگی مهره ها و بروز درد شود.
بلند کردن و حمل اجسام سنگین بخصوص به شیوه غلط نیز فشار زیادی به مهره ها وارد می کند که می تواند علاوه بر بروز کمردرد ریسک آسیب دیدگی مهره ها را نیز به همراه داشته باشد.
نحوه صحیح قرار گرفتن بدن حین انجام فعایت ها را می توانید از فیزیوتراپیست خود بیاموزید.
این بیماری که از آسیب های جدی ستون فقرات است اغلب در اثر وارد شدن فشار بیش از حد بر ستون مهره ها رخ می دهد و در صورت عدم درمان و پیشرفت می تواند بصورت یک مشکل جدی درآید.
تنگی کانال نخاعی یکی از علل شایع کمردرد است که به علت کاهش فضای داخلی کانال عبور ریشه های عصبی نخاعی رخ می دهد.
این عارضه سبب وارد آمدن فشار به اعصابی که از نخاع خارج شده و به اندام تحتانی می رود شده که می تواند علائمی همچون درد کمر، درد باسن، پا و دیگر نواحی بدن را در پی داشته باشد.
اسکولیوز یا انحراف ستون فقرات نوعی ناهنجاری ستون فقرات است که در آن ستون فقرات در طرفین دارای انحنای غیر طبیعی است.
عصب سیاتیک یک عصب محیطی در اندام تحتانی و از بزرگترین عصب ها در بدن است که به عضلات پشت ران، ساق پا و پا عصب دهی می کنند.
وارد شدن هرگونه فشار و آسیبی به عصب سیاتیک منجر به بروز علائم سیاتیک می شود.
درد سیاتیک اغلب در کمر، باسن ، پشت ران و تا پایین زانو احساس می شود.
درمان این عارضه بسته به عامل بوجود آورنده آن متفاوت است اما برخی راهکارها برای به بسیاری از مبتلایان توصیه می شوند که مهم ترین آن ها عبارتند از :
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی در تهران پارس – کلینیک فیزیوتراپی خوب – بهترین فیزیوتراپی تهرانپارس – دکتر فیزیوتراپی در تهرانپارس – فیزیوتراپی کمر